Koszyk  

Brak produktów

Wysyłka 0,00 zł

Razem 0,00 zł

Realizuj zamówienie

Kategorie

Polityka prywatności serwisu

I. Informacje ogólne.

Polityka prywatności zawiera zasady dotyczące przetwarzania danych osobowych przez Administratora

  1. Administratorem Serwisu www.eviltoys.pl jest Inferto Łukasz Szczepański z siedzibą we Wrocławiu ul. Szarskiego 9/8 posługujący się numerem NIP: 596 15 96 522. Dane kontaktowe do administratora serwisu lukasz@inferto.pl lub tel. 661 08 37 32
  2. Inferto Łukasz Szczepański nie posiada Inspektora Ochrony Danych.
  3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").

II Dane osobo cele, podstawa prawna i czas przetwarzania

  1. Dane osobowe przetwarzane są przez czas, który jest potrzebny do realizacji określonego celu. W każdym przypadku decyduje dłuższy termin przechowywania Danych Osobowych.

 

 

  1. Administrator przetwarza dane osobowe w celu:

 

Realizacji umowy sprzedaży lub umowy świadczenia usług Elektronicznej, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy.

Przetwarzane dane :

  • imię i nazwisko / nazwa firmy;
  • adres zamieszkania / siedziba firmy ( kraj, ulica wraz numerem domu i lokalu, kod pocztowy, miasto)
  • adres dostawy jeśli inny niż adres zamieszkania
  • adres e-mail;
  • numer telefonu
Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. b)

"przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy;"

Prowadzeniu działań marketingowych tylko i wyłącznie jeśli klient zapisał się i wyraził zgodę . dane są wykorzystywane do chwili wycofania/ cofnięcia zgody .

Przetwarzane dane :

  • adres e-mail;
  • Imię
Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. a)

 

"osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;"

Wykonania ciążących na Administratorze obowiązków prawnych tj, wystawiania rachunku / Faktury będącej dowodem zakupu która zostaje wysłana klientowi na adres email.

 

Przetwarzane dane :

  • imię i nazwisko / nazwa firmy;
  • adres zamieszkania / siedziba firmy;
  • W przypadku Firm dodatkowo numer NIP;
  • adres e-mail;

Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. c)

"przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze"

 

Rozpatrzenia reklamacji

  • imię i nazwisko / nazwa firmy;
  • adres zamieszkania / siedziba firmy;
  • adres e-mail;
  • numer rachunku bankowego, w celu dokonania zwrotu środków

Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. b)

"przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy;"

Informacyjny zwianych z realizacją świadczonej usługi ) Informacje o statusie, zamówienia, inne ustalenia wymagające wykonania usługi)

  • numer telefonu;
  • e-mail;

Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. a)

 

"osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;"

Ustalenia, obrony i dochodzenia roszczeń

Przetwarzane dane :

  • imię i nazwisko / nazwa firmy;
  • adres zamieszkania / siedziba firmy ( kraj, ulica wraz numerem domu i lokalu, kod pocztowy, miasto)
  • adres dostawy jeśli inny niż adres zamieszkania
  • adres e-mail;
  • numer telefonu

 

Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. f)

"przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem."

 

Zarządzania serwisem internetowym

 

Przetwarzane dane :

  • adres IP;
  • data i czas serwera;
  • informacje o przeglądarce internetowej;
  • informacje o systemie operacyjnym;
  • produkty dodane do koszyka

 

Podstawa Prawna : 6 ust. 1 lit. f)

"przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem."

 

III Odbiorcy danych osobowych

  1. Do prawidłowego działania serwisu internetowego, jak również do realizacji Zamówień Administrator korzysta z usług podmiotów zewnętrznych:
  • przewoźnicy ( przekazane dane niezbędne realizacji wysyłki do dostarczenia paczek)
  • podmioty obsługujące płatności ( Dane umożliwiające szybkie płatności)
  • Hurtownie z których wysłane są produkty do Klienta sklep działa w model dropshiping tzn:produktu wysłane są bezpośrednio z Hurtowni z która sklep współpracuje)
  • biuro usług księgowych, ( przechowywane Rachunki / faktur )
  • dostawcy usług zaopatrujący Administratora w rozwiązania techniczne, informatyczne ( umożliwiające prowadzenie działalności gospodarczej, w tym Sklepu Internetowego i świadczonych za jego pośrednictwem Usług )

 

  1. Administrator współpracuje i powierza dane tylko takim podmiotowa które respektują i spełniają wymogi Rozporządzenia RODO odnośnie bezpieczeństwa danych osobowych.

 

  1. Przekazanie danych do podmiotów zewnętrznych realizowane jest tylko, gdy jest to niezbędne do realizacji danego celu przetwarzania danych osobowych i tylko w zakresie niezbędnym do zrealizowania danego celu.

IV. Profilowanie i zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Zgodnie z Artykuł 22 odnośnie Zautomatyzowanego podejmowania decyzji w indywidualnych przypadkach, w tym profilowania informujemy że serwis internetowy nie dokonuje zautomatyzowanego podejmowanie decyzji w oparciu o profilowanie.

 

V. Przysługujące prawa

Każdemu użytkownikowi którego dane są przetwarzane przysługuje prawo :

  • dostępu / wglądu do swoich danych
  • poprawy/ zmiany danych
  • żądania usunięcia swoich danych
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych
  • przenoszenia danych
  • cofnięcia zgody na przetwarzanie danych
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, że przetwarzanie Pana/Pani danych osobowych narusza przepisy prawa;

 

Wszelkie żądania odnośnie wyżej wymiennych prawa proszę kierować w formie mailowej na adres Administratora : lukasz@inferto.pl

 

 

VI. Zbierane dane / Informacje w formularzach.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

 

VII. Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

VIII. Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    1. czas nadejścia zapytania,
    2. czas wysłania odpowiedzi,
    3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    6. informacje o przeglądarce użytkownika,
    7. Informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

IX. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

 


top